Податкова запровадила новий електронний сервіс

З часом українці зможуть сплачувати податки у "два кліки"
6 Листопада, 13:42

Державною податковою службою України запроваджено новий електронний сервіс InfoTAX. Про це повідомляється на сайті ДПСУ.

Відтепер через месенджери Telegram та Viber платники податків мають можливість отримувати інформацію про:

- стан розрахунків з бюджетом,

- реєстраційні та облікові дані,

- про результати обробки документів,

- про строки подання звітності та сплати податків.

Читайте також

Наступний етап сервісу буде запроваджено з січня 2021 року та надаватиме, зокрема, можливість сплачувати податки у "два кліки".

Також буде можливо:

- передзаповнення звітності для платників єдиного податку,

- оповіщення про виникнення податкового боргу, а також про можливість виникнення податкового боргу у разі несвоєчасної сплати.

У податковій інформують, що для доступу до сервісу необхідно у відповідному месенджері (наприклад, Telegram) знайти InfoTAX, в якому перейти за посиланням до Електронного кабінету для ідентифікації та завершення налаштування нового сервісу.

Повідомляється, що InfoTAX – це продовження розпочатого ДПС курсу на максимально дистанційне спілкування з платниками податків та якісно новий рівень послуг.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що українці можуть отримати цифрове свідоцтво про народження дитини. В уряді повідомили, що батьки 7 млн дітей віком до 14 років можуть сформувати цифрове свідоцтво про народження дитини у мобільному застосунку "Дія 2.0".