Податкова запровадила новий електронний сервіс

З часом українці зможуть сплачувати податки у "два кліки"
Податкова запровадила новий електронний сервіс
InfoTAX Фото: ДПСУ
6 Листопада 2020, 13:42
читать на русском

Державною податковою службою України запроваджено новий електронний сервіс InfoTAX. Про це повідомляється на сайті ДПСУ.

Відтепер через месенджери Telegram та Viber платники податків мають можливість отримувати інформацію про:

- стан розрахунків з бюджетом,

- реєстраційні та облікові дані,

- про результати обробки документів,

- про строки подання звітності та сплати податків.

Читайте також

Наступний етап сервісу буде запроваджено з січня 2021 року та надаватиме, зокрема, можливість сплачувати податки у "два кліки".

Також буде можливо:

- передзаповнення звітності для платників єдиного податку,

- оповіщення про виникнення податкового боргу, а також про можливість виникнення податкового боргу у разі несвоєчасної сплати.

У податковій інформують, що для доступу до сервісу необхідно у відповідному месенджері (наприклад, Telegram) знайти InfoTAX, в якому перейти за посиланням до Електронного кабінету для ідентифікації та завершення налаштування нового сервісу.

Повідомляється, що InfoTAX – це продовження розпочатого ДПС курсу на максимально дистанційне спілкування з платниками податків та якісно новий рівень послуг.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що українці можуть отримати цифрове свідоцтво про народження дитини. В уряді повідомили, що батьки 7 млн дітей віком до 14 років можуть сформувати цифрове свідоцтво про народження дитини у мобільному застосунку "Дія 2.0".

1