"Бізнес шанованих людей" вивів з України 22 млрд доларів – голова Держподаткової

5 млрд доларів із 22,4 - вивели на Кіпр
"Бізнес шанованих людей" вивів з України 22 млрд доларів – голова Держподаткової
Долари, гроші (фото: Pexels)
19 Жовтня 2020, 17:51
читать на русском

Голова Державної податкової служби Олексій Любченко заявив, що за три роки "бізнес шанованих людей" вивів з України 22,4 млрд доларів США.

5 млрд доларів із 22,4 млрд вивели на Кіпр, 4 млрд доларів - у Нідерланди, 3 млрд доларів - до Великої Британії, 2 млрд доларів - до Німеччини, - повідомив Любченко в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

Нещодавно у нас відбулася конференція щодо виконання плану BEPS. Ми запросили наших колег з відповідних органів Німеччини, Нідерландів, Британії, Кіпру, Швейцарії, Австрії, Сполучених Штатів - тобто з країн, куди найбільше наші шановні люди вивели грошей. За три роки вони вивели 22 млрд дол. Ця тема заслуговує на увагу. Також близько 90 млрд доларів на рік контрольованих операцій, - сказав Любченко.

За даними Державної податкової служби, 10 млрд з 22,4 млрд дол. становлять дивіденди. В цілому з 22,4 млрд дол. сплачено 0,63 млрд доларів податку за середньою ставкою 2,8%.

Читайте також

За словами глави відомства, механізм трансфертного ціноутворення (ТЦО) дозволить залишити в країні 30-40 млрд доларів прибутку.

Моя позиція - створити умови, коли країна трохи відпочине від нечесної гри, - наголосив голова Державної податкової служби.

1