Кабмін виконав одну з ключових вимог МВФ: митна та податкова служби стануть єдиними юрособами

Прем'єр-міністр зазначив, що Україна вже виконала два структурних маяки з програми співпраці з Міжнародним валютним фондом
Важливо
Кабмін виконав одну з ключових вимог МВФ: митна та податкова служби стануть єдиними юрособами
Кабінет міністрів України (фото: Українська Енергетика)

Кабінет міністрів України ухвалив рішення про реорганізацію територіальних органів Державної митної служби та Державної податкової служби як юридичних осіб. Вони стануть відокремленими підрозділами цих відомств.

Відповідні постанови ухвалені під час засідання уряду.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що Україна вже виконала два структурних маяки з програми співпраці з Міжнародним валютним фондом. За його словами, мова йде про вільний ринок газу для населення та план зменшення непрацюючих кредитів у державних банках.

Читайте також

"Сьогодні ми будемо приймати постанови, які є одним із структурних маяків співпраці з Міжнародним валютним фондом. Мова йде про рішення, яке дозволить Державній митній та податковій службам почати працювати як єдиним юридичним особам. Тепер територіальні органи будуть не окремими юридичним особами, а просто окремими підрозділами центрального органу виконавчої влади", - сказав він.

За словами Шмигаля, це рішення позитивно оцінюють міжнародні експерти.

Як відомо, в червні 2020 року МВФ погодив нову кредитну програму для України на суму 5 млрд доларів. Перший транш у 2,1 млрд доларів Київ отримав 12 червня.

1