Україна не встигає виконати вимогу МВФ про ліквідацію фіскальної служби

ДФС до кінця року ліквідувати не встигнуть
Головне
Україна не встигає виконати вимогу МВФ про ліквідацію фіскальної служби
Фото: Економічна правда
29 Вересня 2020, 15:06
читать на русском

Влада зобов'язалася ліквідувати службу до кінця року для отримання другого траншу МВФ, але в Державній фіскальній службі (ДФС) кажуть, що не встигнуть до кінця року.

Про це заявив  в.о. глави ДФС Сергій Солодченко в інтерв'ю LIGA.net.

Суто Податкову міліцію до кінця року ліквідувати можливо. Усю ДФС – будуть складнощі, – зазначив Сергій Солодченко.

За його словами, ДФС – правонаступник багатьох великих структур, наприклад, Міністерства доходів і зборів.

У нас є чимало людей, що знаходяться у відпустках по догляду за дитиною, є майно, яке треба передавати, зокрема йдеться про окуповані території, є питання передачі озброєння, конфіскату. Усі ці моменти потребують значного часу та дотримання певних процедур тому для ліквідації потрібен час, – заявив в. о. голови.

Солодченко зазначив, що зараз у структурі ДФС залишилася тільки податкова міліція, а також адміністративний персонал: кадри, бухгалтерія тощо.

Я думаю, що ми не встигнемо. Є суттєва різниця. У випадку з Податковою міліцією, ми маємо певну кількість слідчих, які після створення нового органу підуть влаштовуватися на нову роботу. ДФС – це правонаступник багатьох великих структур, наприклад, Міністерства доходів і зборів, – сказав Солодченко.

Загалом у ДФС працює близько 5000 осіб. З ліквідацією всіх співробітників звільнять.

Читайте також

Нагадаємо, що прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що, згідно з планами Кабміну, ДФС має бути ліквідована до кінця 2020 року, що є однією з умов для отримання другого траншу МВФ.

Як відомо, в червні 2020 року МВФ погодив нову кредитну програму для України на суму 5 млрд доларів. Перший транш у 2,1 млрд доларів Київ отримав 12 червня.