Польща віддасть залишки вакцини від коронавірусу Україні

Якщо їх сама матиме
22 Грудня, 14:48 9127

Польський уряд передасть Україні залишки вакцин від коронавірусу, якщо вони, звісно, будуть. Наразі тривають переговори.

Про це повідомив глава канцелярії прем'єр-міністра Польщі Михал Дворчик, передає Rzeczpospolita.

Ми задекларували, що якщо будемо мати надлишок вакцини, то будемо розглядати можливість її передачі третім країнам, зокрема, Україні, - сказав Дворчик.

У Варшаві підтвердили, що переговори з українською стороною тривають, але деталей поки немає.

Читайте також

Нагадаємо, що COVAX затвердила заявку України на отримання восьми мільйонів доз вакцини, яку зможуть безкоштовно надати чотирьом мільйонам українців із груп ризику.

Україна приєдналася до глобальної ініціативи COVAX щодо отримання певної кількості вакцин, які почнуть надходити до країни з кінця першого кварталу наступного року.

До того ж понад мільйон людей у чотирьох країнах світу отримали уже перші щеплення від коронавірусу. У світі вакцинували від коронавірусу вже понад 1,1 млн людей - це жителів Британії, Сполучених Штатів Америки, Китаю та Росії.

Найбільше вакцинованих в Китаї, там станом на 28 листопада щеплення зробили 650 тисячам людей.

У Британії станом на 15 грудня щеплення від COVID-19 отримали 137,8 тисячі людей, а в Росії - 320 тисяч. У США, де вакцинація стартувала лише цього тижня, станом на 17 грудня першу вакцину отримали майже 50 тисяч громадян.