Понад мільйон жителів Землі отримали щеплення від COVID-19

Найбільше вакцинованих в Китаї
Понад мільйон жителів Землі отримали щеплення від COVID-19
Вакцина, щеплення (фото: Unsplash)
18 Грудня 2020, 17:07
читать на русском

Понад мільйон людей у чотирьох країнах світу отримали уже перші щеплення від коронавірусу.

Про це повідомляє американське агентство Bloomberg.

У світі вакцинували від коронавірусу вже понад 1,1 млн людей - це жителів Британії, Сполучених Штатів Америки, Китаю та Росії, -  йдеться у повідомленні.

Найбільше вакцинованих в Китаї, там станом на 28 листопада щеплення зробили 650 тисячам людей.

Читайте також

У Британії станом на 15 грудня щеплення від COVID-19 отримали 137,8 тисячі людей, а в Росії - 320 тисяч. У США, де вакцинація стартувала лише цього тижня, станом на 17 грудня першу вакцину отримали майже 50 тисяч громадян.

Проте варто зазначити, що у Китаї не повідомлялось про ефективність власної вакцини та закінчення її усіх фаз дослідження. А також не зазначалось, якою саме вакциною проводилось щеплення серед населення.

Нагадаємо, що лише тиждень тому, а саме 8 грудня, індонезійська державна фармацевтична компанія Bio Farma заявила, що проміжні дані про випробування, які вона проводила щодо вакцин, вироблених китайською компанією Sinovac, свідчать про ефективність до 97%.

А 2 грудня президент Володимир Путін заявив, що Росія розпочне масову вакцинацію власною ж вакциною. Проте, слід зауважити, що російська вакцина не пройшла завершення доклінічних і трьох фаз клінічних випробувань. Тому вона викликає багато критики зі сторони світу. Дехто вважає, що це бажання Росії бути першою у неофіційних світових перегонах вакцин.

Більше читайте у нашому матеріалі про вакцини: Топ-5 вакцин від коронавірусу: яка ефективніша і коли з'являться

1