90-річна британка першою у світі отримала вакцину Pfizer від COVID-19

Жінці увели вакцину Pfizer/BioNTech поза випробувань
Важливо
90-річна британка першою у світі отримала вакцину Pfizer від COVID-19
Вакцинація Margaret Keenan Фото: скрін з відео ВВС
8 Грудня 2020, 11:01
читать на русском

90-річна мешканка Великої Британії першою у світі отримала щеплення від коронавірусної інфекції виробництва Pfizer/BioNTech поза клінічних випробувань.

Як інформує ВВС, Маргарет Кінен - мешканка Ковентрі, графство Уест-Мідленс, прищепилася о 6.30 ранку за місцевим часом (8.30 по Києву) в університетській лікарні Ковентрі.

Читайте також

Жінка зазначила, що це найкращий подарунок на день народження, який вона могла отримати.

Я отримала привілей бути першою людиною, щепленою проти Covid-19, це найкращий подарунок на день народження, який я могла би побажати. Оскільки це означає, що я нарешті можу чекати проведення часу зі своєю сім'єю та друзів у новому році після того, як я більшу частину року була сама по собі, - сказала жінка.

Нагадаємо, Велика Британія - перша країна у світі, яка почала використовувати вакцину Pfizer після того, як регулятори схвалили її використання минулого тижня.

Від 8 грудня у Британії почався так званий V-Day, тобто старт програми масової вакцинації. Очікується, що на першому етапі близько 70 медичних центрів в Британії будуть робити щеплення вакциною Pfizer/BioNTech людям старше 80 років і медикам.

Читайте більше у нашому матеріалі: Топ-5 вакцин від коронавірусу: яка ефективніша і коли з'являться