Велика Британія першою схвалила ковід-вакцину від Pfizer

Ця вакцина показала ефективність у запобіганні коронавірусу на 95%
Велика Британія першою схвалила ковід-вакцину від Pfizer
Вакцина (фото: Shutterstock)
2 Грудня 2020, 10:39
читать на русском

Велика Британія першою у світі схвалила вакцину проти коронавірусу компанії Pfizer і BioNTech для широкого використання. Ця вакцина показала ефективність у запобіганні коронавірусу на 95%.

Як повідомляє ВВС, зробити вакцинацію даним препаратом можна буде у Великій Британії вже з наступного тижня. При цьому вакцинація громадян з групи ризику може початися вже найближчими днями.

Вакцина від коронавірусу

Вакцина від коронавірусу Фото: bbc.com

На сьогодні Велика Британія замовила 40 млн доз вакцини, аби вакцинувати 20 млн людей. Перші дози будуть в країні найближчими днями. Перша партія налічуватиме 10 млн доз.

Читайте також

Вакцина компанії Pfizer і BioNTech стане найшвидшою - вона пройшла всі етапи дослідження всього за 10 місяців.

Компанії Pfizer Inc і BioNTech звернулися в Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) з проханням про умовний дозвіл на використання вакцини проти COVID-19. Це зроблено після аналогічних кроків у США і Великій Британії.

Нагадаємо, голова комісії з біобезпеки та біологічного захисту при Раді нацбезпеки та оборони, академік НАНУ Сергій Комісаренко повідомив, коли українців будуть вакцинувати від коронавірусу. Влада планує вакцинувати українців до кінця 2021 року.

Більше про вакцини читайте у нашому матеріаліТоп-5 вакцин від коронавірусу: яка ефективніша і коли з'являться.

1