Пошуки п'ятьох моряків із судна Arvin тривають - МЗС

Головне
До пошуків зниклих моряків залучені два вертольоти
Головне
18 Січня, 11:16

Пошуки п'яти зниклих моряків із затонулого судна Arvin тривають. На місце рятувальної операції вирушили вертольоти Берегової охорони та ВМС Туреччини.

Про це повідомив спікер Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко у своєму Твіттері.

За його словами, врятовані українці почуваються добре, і сьогодні можуть бути виписані з лікарні.

Посольство України в Турецькій Республіці повідомило, що надзвичайний та повноважний посол України в Туреччині Андрій Сибіга спільно з консулом відвідав врятованих українських моряків із судна Arvin в лікарні м.Бартин, провели нараду з керівництвом регіону, та обговорили хід проведення пошуково-рятувальних операцій.

Читайте також

Нагадаємо, 17 січня біля узбережжя провінції Бартин (Туреччина) затонуло судно ARVIN (номер IMO: 8874316, прапор Палау). На борту судна перебувало 12 членів екіпажу, серед яких 10 громадян України. За наявними даними, власником затонулого судна є українська компанія "Arvin Shipping LTD".

За попередньою інформацією, морська аварія сталася через погані погодні умови (сильний шторм). За повідомленням турецької влади, станом на 10:00 18 січня 6 членів екіпажу врятовано (5 громадян України та 1 громадянин РФ), знайдені тіла трьох загиблих моряків (триває процедура їх ідентифікації). Пошуково-рятувальна операція щодо інших членів екіпажу триває.

До м.Бартин прибув Посол України в Турецькій Республіці та консульські працівники для надання постраждалим громадянам України необхідної консульської допомоги та координації взаємодії з турецькими компетентними органами на місці.

Справа перебуває на особливому контролі МЗС та Посольства України в Туреччині.