Пошуки п'ятьох моряків із судна Arvin тривають - МЗС

До пошуків зниклих моряків залучені два вертольоти
Головне
Пошуки п'ятьох моряків із судна Arvin тривають - МЗС
Море, човен, порт Фото: Pexels
18 Січня 2021, 11:16
читать на русском

Пошуки п'яти зниклих моряків із затонулого судна Arvin тривають. На місце рятувальної операції вирушили вертольоти Берегової охорони та ВМС Туреччини.

Про це повідомив спікер Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко у своєму Твіттері.

За його словами, врятовані українці почуваються добре, і сьогодні можуть бути виписані з лікарні.

Посольство України в Турецькій Республіці повідомило, що надзвичайний та повноважний посол України в Туреччині Андрій Сибіга спільно з консулом відвідав врятованих українських моряків із судна Arvin в лікарні м.Бартин, провели нараду з керівництвом регіону, та обговорили хід проведення пошуково-рятувальних операцій.

Читайте також

Нагадаємо, 17 січня біля узбережжя провінції Бартин (Туреччина) затонуло судно ARVIN (номер IMO: 8874316, прапор Палау). На борту судна перебувало 12 членів екіпажу, серед яких 10 громадян України. За наявними даними, власником затонулого судна є українська компанія "Arvin Shipping LTD".

За попередньою інформацією, морська аварія сталася через погані погодні умови (сильний шторм). За повідомленням турецької влади, станом на 10:00 18 січня 6 членів екіпажу врятовано (5 громадян України та 1 громадянин РФ), знайдені тіла трьох загиблих моряків (триває процедура їх ідентифікації). Пошуково-рятувальна операція щодо інших членів екіпажу триває.

До м.Бартин прибув Посол України в Турецькій Республіці та консульські працівники для надання постраждалим громадянам України необхідної консульської допомоги та координації взаємодії з турецькими компетентними органами на місці.

Справа перебуває на особливому контролі МЗС та Посольства України в Туреччині.