Проросійського блогера Шарія екстрадують до України за декілька тижнів

Важливо
Поліція Іспанії підтвердила затримання Шарія за "міжнародним ордером"
Важливо
5 Травня, 13:25 304

Проросійського блогера Анатолія Шарія, якого затримали в Іспанії, екстрадують до України протягом декількох тижнів.

Про це повідомили в "Сьогодні".

Екстрадиція Шарія відбудеться обов'язково. Як правило, таке здійснюється в проміжку часу близько двох тижнів-місяця, - повідомили власні джерела видання.

Зазначили, що поліція Іспанії підтвердила затримання проросійського блогера за "міжнародним ордером".

Своєю чергою представник члена парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський переконаний, що адвокати Шарія оскаржуватимуть усі дії, проте затриманий все одно повернеться до України.

Я переконаний, що адвокати Шарія оскаржуватимуть усі дії, тому сподіватися, що він на території України буде завтра, надто оптимістично, але те, що він точно потрапить на територію України і буде переданий до рук правосуддя, у мене немає сумнівів, - пояснив він.

Проте за повідомленням російських ЗМІ, Анатолія Шарія відпустили під підписку про невиїзд, у результаті чого чекати закінчення розгляду процесу про екстрадицію він може не в Мадриді, а в Каталонії, де проживав.

Нагадаємо, у лютому президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО), яким розширюються санкції проти блогера Анатолія Шарія та журналіста Ігоря Гужви. Також змінено пакети санкцій проти пособників окупантів у Криму та на Донбасі.

Обмеження поширювалися не тільки на основні домени сайтів "Шарій.Нет" і "Страна.UA", але і на інші ресурси з ідентичним змістом.

Читайте також