Правоохоронці затримали проросійського блогера Шарія в Іспанії

Його підозрюють у держзраді
Головне
Правоохоронці затримали проросійського блогера Шарія в Іспанії
Анатолій Шарій (фото: Facebook)
5 Травня 2022, 10:52
читать на русском

У середу, 4 травня, правоохоронці Іспанії затримали проросійського блогера Анатолія Шарія.

Про це повідомили в СБУ в Telegram.

Правоохоронні органи Іспанії затримали А. Шарія 4 травня 2022 року. Це стало можливим завдяки тісній взаємодії Служби безпеки України з Офісом генерального прокурора, міжнародними партнерами та у результаті багаторівневої спецоперації українських правоохоронців, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що СБУ підозрює Шарія у державній зраді та порушенні рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками.

Наголосили, що Шарій здійснив протиправну діяльність в інформаційній сфері на шкоду національній безпеці України. Зокрема, він міг діяти на замовлення іноземних структур.

Докази слідства підтверджені низкою експертних досліджень, які встановили, що в інтерв’ю та виступах А.Шарія наявні факти його підривної діяльності проти України, - пояснили в СБУ.

Анатолію Шарію оголосили про підозру минулого року.

Нагадаємо, у лютому президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО), яким розширюються санкції проти блогера Анатолія Шарія та журналіста Ігоря Гужви. Також змінено пакети санкцій проти пособників окупантів у Криму та на Донбасі.

Обмеження поширювалися не тільки на основні домени сайтів "Шарій.Нет" і "Страна.UA", але і на інші ресурси з ідентичним змістом.

Читайте також

1