Прості рецепти смакоти: готуємо банановий пудинг

Рецепт пудингу вигадали в південних штатах Америки лише століття тому
6 Вересня, 23:51

Шматочки бананів і печива, вкриті ніжним заварним кремом та прикрашені збитими вершками чи кулькою морозива, — це знаменитий банановий пудинг.

Рецепт цього оригінального десерту вигадали в південних штатах Америки лише століття тому. Однак він настільки полюбився публіці, що сьогодні його подають у кафе й ресторанах по всьому світу.

Зазвичай до складу бананового пудингу додають вафлі, пісочне печиво або савоярді. Морозиво найкраще обрати класичне біле або крем-брюле. Довершують композицію листочками м’яти, безе чи подрібненими горіхами.

Викладайте цей десерт шарами, як англійський трайфл, або просто змішайте всі інгредієнти в одній великій мисці.

За декілька годин, коли печиво вбере заварний крем та морозиво, а ваніль і банани віддадуть свій ніжний аромат, у вас вийде смачний десерт, яким із задоволенням поласує вся родина.

Інгредієнти:

  • Банани - 2 шт.
  • Молоко - 320 мл
  • Борошно пшеничне - 3 ст. л.
  • Яйця - 2 шт.
  • Печиво пісочне - 70 г
  • Вершкове масло 82,5 % - 1,5 ч. л.
  • Цукор  - 80 г
  • Ванільний цукор - 2 г
  • Морозиво - 100 г

Приготування:

  1. У невелику каструлю наливаємо молоко та насипаємо просіяне через сито борошно.
  2. За допомогою міксера збиваємо муку та молоко до повного розчинення грудочок.
  3. Відділяємо жовтки від білків. Поміщаємо жовтки в окрему миску, додаємо звичайний та ванільний цукор. Перемішуємо.
  4. Перекладаємо цукрово-яєчну масу до суміші борошна та молока. Збиваємо до однорідної консистенції.
  5. Ставимо каструлю на слабкий вогонь та нагріваємо суміш 2–3 хвилини, постійно помішуючи.
  6. Коли маса загусне, знімаємо каструлю з вогню. До суміші додаємо вершкове масло та перемішуємо. Чекаємо, поки суміш охолоне.
  7. Один банан ріжемо на шматочки та перекладаємо в чашу блендера. Викладаємо частину пудингу з каструлі та подрібнюємо інгредієнти протягом кількох хвилин — до кремової консистенції.
  8. Банан, який залишився, нарізаємо кружальцями, печиво ламаємо невеличкими шматочками.
  9. На дно креманок викладаємо банани та печиво, зверху — шар пудингу та кульку морозива. Повторюємо послідовність до повного наповнення склянок. Залишаємо пудинг у холодильнику на кілька годин.

Звемо всіх до столу та насолоджуємося ніжним кремово-банановим десертом.

Читайте також