Десерти із желе та сметани: просто і смачно

Такими десертами дуже люблять смакувати діти
Десерти із желе та сметани: просто і смачно
????????????????????????????????????
11 Січня 2023, 21:45
читать на русском

Сметана-веселка

Сметана-веселка - це смак дитинства. Читайте рецепт желейного десерту зі сметани, і насолоджуйтесь смаком дитинства.

Інгредієнти

  • Сметана жирна  - 1 кг
  • Молоко не менше 2,5%  - 200 г
  • Цукор - 100 г
  • Желатин - 30-40 г (2 ст.л.)

Приготування

Желатин замочити в 100 г холодного молока і дати набрякнути. Молоко, що залишилося, доведіть до кипіння, розчиніть у ньому цукор і додайте молоко з набряклим желатином, ретельно розмішайте до повного розчинення желатину. За бажанням можна додати трохи ваніліну. Отриману молочно-желейну суміш потрібно трохи остудити і з'єднати зі сметаною, ретельно розмішати і розділити на кілька частин для фарбування.

Для отримання різнобарвної сметанки веселки можна скористатися харчовими барвниками або натуральними соками. Світло-коричневий відтінок сметані додає какао з розрахунку 2 ст.л. на 1 ст. желейної суміші, а жовтий колір отримують додаванням невеликої кількості шафрану. Для отримання рожевого відтінку підійде ягідний або буряковий сік, блакитний колір сметані додасть сік червонокачанної капусти, а зелений - сік з листя шпинату. Свіжі овочеві соки розводять водою в пропорції 1:1 і доводять до кипіння перед використанням.

Різнокольорові частини десерту необхідно поступово з'єднати в попередньо охолоджених формах. Кожен залитий шар сметани веселки необхідно витримати в холодильнику до застигання перед додаванням чергової порції десерту, щоб уникнути змішування кольорів. Верхній шар можна прикрасити свіжими ягодами або фруктами.

Фруктово-сметанний десерт

Інгредієнти

  • Сметана жирна - 375 г
  • Желатин - 15 г
  • Апельсиновий сік - 150 мл
  • Вишневий сік  -  150 мл
  • Сік ківі - 150 мл
  • Цукор  - 100 г

Приготування

У сметану додати цукор, поставити на повільний вогонь, підігрівати і помішувати до повного розчинення цукру. Зняти з вогню і розділити на 3 частини. Соки вилити в окремі місткості, трохи підігріти і додати по 1 ч.л. желатину в кожну, ретельно розмішати до повного розчинення желатину. Отримані фруктово-желейні суміші додати в підготовлені сметанні суміші і розмішати до однорідного стану. Заливати в формочки по черзі, даючи застигнути кожному шару в холодильнику.

У повсякденному житті порція десерту "сметана веселка" може замінити вашій дитині повноцінний сніданок. Виявляючи творчий підхід, можна приготувати десерт з додаванням фруктів або на основі йогурту.

Читайте також