Чи можуть забрати водійські права у ухилянтів: пояснення юриста
Класичний "Наполеон" підкорив мільйони любителів солодкого, і ця перемога цілком та повністю заслужена.
Існує багато різноманітних способів приготування цього торта. А готове тісто робить процес ще швидшим та приємним. Однак залишаються все ж прихильники того, аби усі компоненти були домашніми. Слід зазначити, що тонкі й ніжні коржі, котрі легко просочуються кремом, — особливість "Наполеону". Тому торт готується із використанням листкового тіста. Воно легке і тонке за структурою, добре пропускає крем і допомагає добитися бажаної ніжності десерту.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне - 1,8 кг
- Масло - 600 г
- Вода - 200 мл
- Сіль - ½ ч. л.
- Молоко -2,5 л
- Цукор - 500 г
- Яйце куряче - 5 шт.
- Ванілін - 10 г
Готувати "Наполеон" починаємо з коржів. Щоб вони вийшли "правильними", обов’язково потрібно дотримуватися описаної послідовності.
1,5 кг борошна висипте на робочу поверхню. Викладіть на нього 500 г масла, порізаного на шматочки. Злегка змішайте. Це буде основа для тіста. Викладіть масу гіркою.
Воду кімнатної температури необхідно змішати з сіллю до повного розчинення кристалів.
Далі — повільно й поступово вилити цю воду в центр гірки з борошна і масла, після чого ретельно перемішати і замісити тісто з однорідною структурою, не допускаючи виникнення грудочок.
Тісто треба розділити на 9 шматків, після чого розкачати коржі, посипані борошном. Помістити в духовку випікатися при 180 градусах. Випічка має тривати від 15 до 20 хвилин.
Наступний крок — приготування крему. Для цього необхідно 2,5 літри молока поставити на вогонь. Доки воно доходить до кипіння, слід ретельно збити яйця і цукор до утворення піни. Додати у збиті яйця рештки борошна й отриману суміш поступово ввести в молоко. Добитися повної однорідності маси, і, як результат, — правильно звареного крему. Усю масу необхідно довести до кипіння й вимкнути, як тільки з’являться перші бульбашки. У гарячий крем додати 100 г масла та ванілін.
Помістіть перший корж на окреме блюдо і щедро змастіть його кремом. Зверху накрийте його новим коржем і знову змастіть. Повторюйте, доки не закінчаться компоненти. Добре змащуйте також і боки, бо коржі мають гарно просочитися. Зверху торт можна прикрасити крихтами з коржа, печивом чи ягодами.
Читайте також