Торт "Наполеон": як приготувати ніжний та смачний десерт

Один з найбільш знаменитих своєю м’якістю та ніжністю смаку десерт - торт "Наполеон".
Торт "Наполеон": як приготувати ніжний та смачний десерт
Торт Наполеон
29 Жовтня 2022, 22:42
читать на русском

Класичний "Наполеон" підкорив мільйони любителів солодкого, і ця перемога цілком та повністю заслужена.

Існує багато різноманітних способів приготування цього торта. А готове тісто робить процес ще швидшим та приємним. Однак залишаються все ж прихильники того, аби усі компоненти були домашніми. Слід зазначити, що тонкі й ніжні коржі, котрі легко просочуються кремом, — особливість "Наполеону". Тому торт готується із використанням листкового тіста. Воно легке і тонке за структурою, добре пропускає крем і допомагає добитися бажаної ніжності десерту.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 1,8 кг
  • Масло - 600 г
  • Вода - 200 мл
  • Сіль - ½ ч. л.
  • Молоко -2,5 л
  • Цукор - 500 г
  • Яйце куряче - 5 шт.
  • Ванілін - 10 г

Готувати "Наполеон" починаємо з коржів. Щоб вони вийшли "правильними", обов’язково потрібно дотримуватися описаної послідовності.

1,5 кг борошна висипте на робочу поверхню. Викладіть на нього 500 г масла, порізаного на шматочки. Злегка змішайте. Це буде основа для тіста. Викладіть масу гіркою.

Воду кімнатної температури необхідно змішати з сіллю до повного розчинення кристалів.

Далі — повільно й поступово вилити цю воду в центр гірки з борошна і масла, після чого ретельно перемішати і замісити тісто з однорідною структурою, не допускаючи виникнення грудочок.

Тісто треба розділити на 9 шматків, після чого розкачати коржі, посипані борошном. Помістити в духовку випікатися при 180 градусах. Випічка має тривати від 15 до 20 хвилин.

Наступний крок — приготування крему. Для цього необхідно 2,5 літри молока поставити на вогонь. Доки воно доходить до кипіння, слід ретельно збити яйця і цукор до утворення піни. Додати у збиті яйця рештки борошна й отриману суміш поступово ввести в молоко. Добитися повної однорідності маси, і, як результат, — правильно звареного крему. Усю масу необхідно довести до кипіння й вимкнути, як тільки з’являться перші бульбашки. У гарячий крем додати 100 г масла та ванілін.

Помістіть перший корж на окреме блюдо і щедро змастіть його кремом. Зверху накрийте його новим коржем і знову змастіть. Повторюйте, доки не закінчаться компоненти. Добре змащуйте також і боки, бо коржі мають гарно просочитися. Зверху торт можна прикрасити крихтами з коржа, печивом чи ягодами.

Читайте також

1