Прості рецепти смакоти: готуємо шоколадний фондан

Шоколадний фондан легко приготувати навіть кондитерам-початківцям
13 Березня, 21:50

Шоколадний фондан – це класичний французький десерт. Насичений смак чорного шоколаду та ніжна серединка роблять десерт легким та вишуканим.

Інгредієнти

  •  50 г борошна
  •  200 г чорного шоколаду
  •  150 г цукру
  •  3 яйця
  •  150 г вершкового масла кімнатної температури

На водяну баню на середньому вогні поставити каструлю з подрібненим шоколадом, додавши 3 столові ложки води.

Тим часом в мисці дерев’яною ложкою або міксером перетерти масло з цукром в масу, аж поки вона не стане легкою та однорідною.

Почергово додавати в масляну масу по одному яйці і по частині борошна, не перестаючи ретельно перемішувати тісто щоразу вручну чи міксером.

Коли яйця і борошно будуть додані і тісто буде однорідним, додати розтоплений шоколад і перемішати ложкою.

Вилити масу у змащену маслом форму та випікати в нагрітій до 150 градусів духовці 25-30 хв. Можна також випікати фондан у індивідуальних формочках, але тоді час випікання доведеться трішки скоротити.

Коли десерт повністю охолоне – притрусити цукровою пудрою.

Читайте також