Радикал Ляшко підробив лотерейний білет, за яким виграв понад півмільйона

Ляшку "світила" кримінальна відповідальність за брехню в декларації
19 Лютого, 16:27 240

Національне агентство із запобігання корупції встановило, що лідер Радикальної партії України, нардеп минулих скликань Олег Ляшко підробив виграшний лотерейний білет, за допомогою якого він нібито виграв понад півмільйона гривень.

Про це в інтерв'ю Радіо НВ розповів глава Нацагентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков.

Посадовець зазначив, що Ляшко мав понести кримінальну відповідальність за неправдиве декларування, але Конституційний суд скасував цю норму закону.

НАЗК провело перевірку і встановило, що він підробив виграшний квиток. Нам підтвердили, що не було такого виграшного квитка. І було кримінальне провадження, він повинен був бути притягнутий до відповідальності, але Конституційний Суд скасував цю статтю, - розповів глава НАЗК.

Новіков пояснив, що коли Агентство встановить відсутність факту виграшу, це буде свідчити про наявність складу злочину, передбаченого ч. 2 ст. 366 Кримінального Кодексу (декларування неправдивої інформації).

Стаття передбачає покарання у вигляді штрафу від 3 до 5 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від 150 до 240 годин, або обмеженням волі на строк до двох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте також

Нагадаємо, днями заступник голови комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності, народний депутат від "Слуги народу" Максим Павлюк задекларував 1,9 млн грн виграшу від шести різних фірм, які займаються організацією азартних ігор та іншими видами відпочинку та розваг.