Ракета Vega з українським двигуном не змогла вивести на орбіту супутники - відео

Важливо
Vega з двома супутниками відхилилася від траєкторії польоту через вісім хвилин після запуску
Важливо
17 Листопада, 12:50 2415

Ракета-носій Vega з двома супутниками відхилилася від траєкторії польоту через вісім хвилин після запуску у Французькій Гвінеї.

Про це повідомляється на сайті компанії Arianespace.

Проводиться аналіз телеметричних даних для визначення причини збою. Ракета повинна була вивести на орбіту іспанський супутник SEOSAT-Ingenio і французький TARANIS, повідомив у своєму акаунті в Twitter глава Arianespace Стефан Ізраел.


Запуск ракети 16 листопада мав стати 17-ї місією Vega.

Читайте також

Супутник SEOSAT-Ingenio розроблений для отримання зображень суші з високою роздільною здатністю. Французький супутник TARANIS призначений для спостереження за світловими, радіаційними та електромагнітними явищами на висоті від 20 до 100 км.

Збій ракета дала другий раз за всю історію експлуатації: перший відбувся в липні минулого року. На початку вересня у Французькій Гвіані відбувся успішний пуск європейської ракети-носія легкого класу Vega, виготовленої за участю України.

ДП "КБ "Південне" розробило у цьому проєкті блок маршового двигуна (БМД) РД-843, який використовується у складі рідинної рушійної установки 4-го ступеня РН Vega, а серійно виготовили на ДП "ВО Південний машинобудівний завод".