В Україні з'явиться українсько-китайська лабораторія космічної науки

Засідання відбувалось у режимі відеоконференції
В Україні з'явиться українсько-китайська лабораторія космічної науки
Підписання угоди між Україною так Китаєм. Фото: Державне космічне агентство України
24 Жовтня 2020, 05:13
читать на русском

Україна та Китай підписали нову п’ятирічну програму співробітництва у космічній галузі — планують реалізувати 69 проектів, зокрема створити спільну лабораторію. Вона передбачає 69 спільних проєктів.

Про це повідомляє Державне космічне агентство України.

22 жовтня 2020 року відбулось засідання Українсько-Китайської Підкомісії з питань співробітництва в галузі космосу Комісії з питань співробітництва між Урядом України та Урядом КНР, - зазначає пресслужба.

Засідання відбувалось у режимі відеоконференції та тривало понад три години.

Читайте також

Підписана програма розрахована на 2021-2025 роки, вона складається з 69 проектів на загальну суму 70 мільйонів доларів. Також країни хочуть створити лабораторію космічної науки. Якихось деталей проектів відомство не наводить.

Є домовленість зміцнювати обмін інформацією про космічну діяльність двох країн і своєчасно інформувати одна одну про стан виконання тем програми співпраці, вирішувати проблеми, що виникають в процесі реалізації програми з метою забезпечення її виконання, — йдеться у повідомленні.

Сторони підписали договір про створення спільної лабораторії космічної науки.

Також Україна та Китай домовилися зміцнювати обмін інформацією про космічну діяльність двох країн і своєчасно інформувати одна одну про стан виконання тем програми співпраці, вирішувати проблеми, що виникають у процесі реалізації програми з метою забезпечення її виконання.

Читайте також

Нагадаємо, що президенти України і Туреччини Володимир Зеленський і Реджеп Тайіп Ердоган підписали спільну заяву за підсумками зустрічі президентів в Стамбулі.

1