Багатії Китаю - за тиждень 5 нових мільярдерів

Незважаючи на covid-19 кількість мільярдерів в Китаї зростає небаченими темпами
Багатії Китаю - за тиждень 5 нових мільярдерів
Китаєць Джек Ма (фото з відкритих джерел)
21 Жовтня 2020, 01:34
читать на русском

Китай "створює" мільярдерів рекордними темпами, і це в той час, як економіка серйозно постраждала від кризи, пов'язаної з коронавірусом.

Про це повідомляє видання Reuters.

Список Hurun China Rich 2020 також показує прискорений перехід Китаю від традиційних секторів, таких як виробництво і нерухомість, до е-комерції, фінансових технологій та інших нових економічних галузях.

Джек Ма, піонер електронної комерції зі своєю платформою Alibaba, як і раніше є володарем найбільшого національного статку з 58,8 дол. млрд. За ним йде глава цифрового гіганта Tencent Поні Ма, зокрема, який випускає популярний додаток WeChat, з 57,4 дол. млрд.

Читайте також

На третьому місці Чжун Шаньшань, керівник концерну Nongfu Spring, виробника бутильованої води, продукція якого має важливе значення в Китаї. Його статок оцінюється в 53,7 дол. млрд.

За словами очільника Hurun Report Руперта Хогеверфа, сукупне багатство людей зі списку Hurun China Rich – з межею індивідуального багатства в 2 млрд юанів (299,14 дол. млн) – становить 4 дол. трлн, що перевищує річний валовий внутрішній продукт (ВВП) Німеччини.

Лише за цей рік багатії Китаю збагатіли на 1,5 дол. тлрн, що приблизно вдвічі менше ВВП Велика Британії.

1