Китай почав вакцинувати населення експериментальною вакциною від сovid-19

Влада запевняє, що після вакцини не фіксували побічні ефекти
Китай почав вакцинувати населення експериментальною вакциною від сovid-19
Коронавірус (Flicr)
27 Вересня 2020, 15:48
читать на русском

У Китаї вже десятки тисяч людей отримали щеплення від коронавірусної інфекції. Вакцина, яку вкололи, досі експериментальна.

Про це повідомляє видання New York Post.

Відомо, що безпечність та ефективність цієї вакцини поки не доведене. Але від липня громадяни Китаю отримали вакцинування.

Член Нацкомісії охорони здоров'я Китаю Чжен Чжунвей заявив, що КНР отримала підтримку ВООЗ перед тим, як почати її використання. За його словами, деякі люди, що належать до професій "високого ризику", наприклад медперсонал передової лінії, мають право отримувати вакцину від 22 липня.

Читайте також

Чжунвей уточнив, що протягом клінічних випробувань не зафіксували серйозних побічних ефектів після застосування вакцини.

Своєю чергою, у ВООЗ заявили, що Китай видав "внутрішній дозвіл на екстрене використання", який видається на розсуд країн і не підпадає під твердження організації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Всесвітній організації охорони здоров’я вважають, що кількість жертв пандемії коронавірусної інфекції COVID-19 може перевищити 2 мільйони ще до початку масового використання вакцини.

1