Рецепти італійської кухні: готуємо салат "Капрезе"
Помідори, моцарела і базилік – це просто бомбезне поєднання простих і доступних продуктів. Дослівно “Капрезе” з італійської перекладається як “Салат з острова Капрі”, а по суті – це такий собі простенький салат-закуска, який прикрасить кольорами італійського прапора як повсякденний, так і будь-який святковий стіл.
Для приготування цього салату, помідори і моцарелу беремо приблизно однакової величини. Моцарелу краще брати в розсолі: вона м’яка і ніжна, прекрасно пасує до цієї страви. Помідори можна брати будь-які.
Інгредієнти:
- 2-3 кульки моцарели
- 4-5 помідорів
- базилік
- оливкова олія
- сіль, перець
Приготування салату-закуски “Капрезе” не вимагає ніяких особливих навичок та умінь. Все легко і просто: миємо, нарізаємо і викладаємо.
Помідори нарізаємо товщиною близько 5 мм. Орієнтовно такою самою товщиною (можна і трохи тонше) нарізаємо моцарелу. Перекладаємо почергово: скибка помідора, скибка моцарели.
Цю красу солимо, перчимо, посипаємо сушеними італійськими травами. Збризкуємо оливковою олією і прикрашаємо зверху базиліком.
Читайте також