РФ починає відбір кадрів для окупаційних адміністрацій в Україні - Генштаб

У Херсонській області хочуть створити чергову псевдореспубліку
31 Березня, 12:49 203

За інформацією розвідки, російські окупанти розпочали відбір кадрів серед співробітників силових структур, прокуратур та судів, яких планують відправити до України для забезпечення роботи окупаційних адміністрацій.

Про це повідомили у Генштабі ЗСУ.

Зазначається, що в Херсонській області над створенням чергової псевдореспубліки уже почали працювати співробітники ФСБ РФ, 652-ї групи інформаційно-психологічних операцій та офіцери 12-го головного управління генерального штабу РФ.

Основним напрямком діяльності зазначених підрозділів є проведення так званої "роз’яснювальної роботи" з місцевими органами влади та населенням. Інформаційний супровід здійснюється шляхом демонстрації відеосюжетів з підставними особами, - зазначили в ЗСУ.

У розвідці додають, що при цьому морально-психологічний стан військ противника та рівень мотивації до участі у бойових діях залишається низьким та має тенденцію до погіршення.

Так, у підрозділах 60-ї окремої мотострілецької бригади 5-ї загальновійськової армії Східного військового округу, у зв’язку з невиконанням наказу щодо ведення бойових дій, від посад усунуто двох командирів взводів та заплановано прибуття заступника командира бригади з воєнно-політичної роботи.

У з’єднаннях та частинах Балтійського флоту, зокрема 79-ій окремій мотострілецькій бригаді 11-го армійського корпусу, зафіксовані численні випадки відмови від подальшого проходження служби та небажання підписувати контракти військовослужбовцями-строковиками.

Нагадаємо, 1 квітня відновлять переговори в онлайн форматі між українською та російською делегаціями. На переговорах у Туреччині Україна оголосила, що потрібно зустрітися лідерам двох країн, проте росія заявила, що для цього потрібно мати більш узгоджений проєкт договору.

Читайте також