В Офісі президента розповіли, коли очікувати на наступний раунд переговорів

Всі чекатимуть реакцію російської сторони на концепт договору
Головне
В Офісі президента розповіли, коли очікувати на наступний раунд переговорів
Референдум в Україні
29 Березня 2022, 16:49
читать на русском

Про дату наступного раунду переговорів української та російської делегацій повідомлять тоді, коли буде відома реакція російської сторони на запропонований Києвом договір про гарантії безпеки та після доопрацювань деталей договору у підгрупах.

Про це повідомив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк у коментарі Українській правді.

Перше. Прямо зараз ідуть очні консультації в підгрупах, у військовій та юридичній. Деталізація важлива. Друге. Дата наступного раунда буде зрозуміла після доопрацювань в підгрупах і реакції російської сторони на концепт договору, - зазначив Подоляк.

Окрім того, за словами радника голови ОП, вже є перша позитивна реакція опонентів - готовність радикально припинити вогонь на чернігівському та київському напрямках. На думку Подоляка, це дозволить вирішити суттєві гуманітарні проблеми.

Видання також зазначає, що російська делегація вже вилетіла зі Стамбула, а переговори у підгрупах продовжаться у відеоформаті.

Нагадаємо, 29 березня представники української делегації дали брифінг за результатами переговорів у Туреччині, які тривали протягом трьох годин. Зараз жодного договору з росіянами не підписано, однак є певні домовленості щодо майбутнього переговорного процесу.

Читайте також

1