Робоча група ВР узгодила ключові позиції щодо кризи КСУ

Важливо
Найголовніші з них - повернення кримінальної відповідальності
Важливо
26 Листопада, 11:34 4391

Спікер ВР Дмитро Разумков заявив, що робоча група Верховної Ради по урегулюванню кризи с Конституційним судом України узгодила низку ключових пропозицій.

Про це він написав у своєму Facebook.

Досі не вирішеною залишається ситуація фактичної зупинки антикорупційної реформи, яка склалася внаслідок відомого всім рішення Конституційного суду. Робоча група з врегулювання цього питання, утворена парламентом, провела вже 5 засідань та узгодила низку ключових позицій, - зазначив спікер Ради.

Найголовніші з них - повернення кримінальної відповідальності за декларування недостовірної інформації та умисне неподання декларації.

Читайте також

Разумков (досьє Разумкова) впевнений, що Рада вирішить це питання у прийнятні строки та у повній відповідності до закону і верховенства права.

Крім того, чекаємо від Кабінету міністрів підготовлений проект бюджету на 2021 рік, оскільки часу для його прийняття залишилося не так багато, - додав він.

Нагадаємо, що Міністерство фінансів успішно завершило переговори з МВФ стосовно основних параметрів проєкту держбюджету на 2021 рік. Це було однією з головних передумов для початку першого перегляду спільної з МВФ програми Stand-by для України, визначення дати візиту місії Європейського департаменту МВФ та отримання чергового траншу.