Російська армія перетворює Запорізьку АЕС на військову базу, - ЗМІ

Там розгорнули важку військову техніку та заклали міни
6 Липня, 18:50

Російська армія перетворює найбільшу в Україні атомну станцію - Запорізьку - на військову базу.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

На Запорізькій АЕС понад 500 російських солдатів, які розгорнули важкі артилерійські батареї та заклали протипіхотні міни вздовж берегів водосховища.

Окупанти розмістили на майданчику станції комплекс "Смерч", "Гради", танки й бронетранспортери, розуміючи, що ЗСУ не будуть відстрілюватися.

Довкола АЕС вирили окопи, а в бункері під землею працівники "Росатому" облаштували базу. Їх окупанти почали звозити на станцію, бо українські співробітники не йдуть на співпрацю. За це піддаються тортурам.

Після катувань помер водолаз гідроцеху Андрій Гончарук. Він відмовився осушити басейни станції, де, як вважають росіяни, начебто захована українська зброя.

Нагадаємо, що Міжнародне агентство з атомної енергії МАГАТЕ втратило зв'язок із захопленою окупантами Запорізькою атомною електростанцією, яка є найбільшою в Європі й шостою у світі атомною електростанцією.

Також Енергоатом попередив про провокацію на Запорізькій атомній електростанції, яку планують вчинити російські військові.

Крім цього, у тимчасово окупованому Енергодарі російські окупанти викрали 20 місцевих жителів, 11 з яких - працівники Запорізької АЕС.