МАГАТЕ втратило зв'язок із захопленою росіянами Запорізькою АЕС: що це означає

Гарантії ядерної безпеки - відсутні
МАГАТЕ втратило зв'язок із захопленою росіянами Запорізькою АЕС: що це означає
Запорізька АЕС / Фото: facebook.com/energoatom.ua
30 Червня 2022, 10:34
читать на русском

Міжнародне агентство з атомної енергії МАГАТЕ втратило зв'язок із захопленою окупантами Запорізькою атомною електростанцією, яка є найбільшою в Європі й шостою у світі атомною електростанцією.

Про це йдеться на сайті МАГАТЕ.

У відомстві уточнили, що зник віддалений зв'язок із системами на Запорізькій АЕС. Вона АЕС вже 4 місяці перебуває під контролем російських окупантів, а зв'язок втрачений ще 25 червня. Проте про це стало відомо лише 29 червня.

Генеральний директор Маріано Гроссі неодноразово наголошував на своїй рішучості узгодити, організувати та очолити міжнародну місію на чолі з МАГАТЕ для проведення важливих заходів щодо ядерної безпеки, безпеки та гарантій на ЗАЕС, найбільшому в Україні такому об’єкті з шістьма реакторами.

Зазначається, що така ситуація вже була на початку місяця. Тоді віддалений зв'язок із системами спостереження за гарантіями безпеки був втрачений на 2 тижні, але згодом відновився.

Нагадаємо, що Енергоатом попередив про провокацію на Запорізькій атомній електростанції, яку планують вчинити російські військові.

Читайте також