Росія пояснила нарощування військ біля українського кордону

Це відбувається нібито тому, що Україна - нестабільний регіон
9 Квітня, 13:53 452

Російська Федерація вважає Україну "вибухонебезпечним регіоном", тому Кремль збільшує концентрацію військ та техніки поблизу українського кордону.

Про це заявив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає російське видання "РИА Новости".

Пєсков вважає, що такі дії (нарощування військ на кордоні - ред.) вживає кожна країна для забезпечення власної безпеки.

Безумовно, зараз, на жаль, Україна знову перетворюється в потенційно дуже нестабільний регіон. І, звичайно, будь-яка країна, яка має у своїх меж нестабільний регіон, небезпечний, вибухонебезпечний регіон, звичайно, країна приймає необхідні заходи для забезпечення власної безпеки, - сказав Пєсков.

Як повідомляє білоруський Telegram-канал Nexta, російська армія активізувалася в Придністров'ї. На західному кордоні України теж неспокійно.

В районі аеродрому Тирасполь помічено пересування колони БТРів. Звідти до кордону з Україною всього 13 кілометрів.

Офіційно в Придністров'ї перебуває близько 1700 російських військових, але реальна чисельність невідома. Це залишки 14-ї армії, яка перебувала там після розпаду СРСР.

Попри вкрай малу площу, населення та загальну економічну неспроможність, Придністров'я займає важливе стратегічне положення, розтягнувшись вузькою смугою в 10-15 км (до 30 км) уздовж молдавсько-українського кордону, бувши ідеальним плацдармом для несподіваного наступу в тили української армії.

Контекст. В головному управлінні розвідки Міністерства оборони України заявили про воєнну небезпеку через стягування російських військ до кордонів. Про ескалацію на Донбасі почали говорити саме через розширення військової присутності біля кордонів України.

31 березня відбулося загальне засідання ТКГ на рівні глав делегацій, під час якого Росія відхилила пропозиції України та ОБСЄ про встановлення перемир`я на Донбасі з 1 квітня.

Читайте також наш матеріал: Чи чекає на Україну повномасштабна війна з Росією

Читайте також