СБУ арештувала активи білоруської паливної компанії майже на 20 млн гривень

Ця мережа спеціалізується на оптовій торгівлі різними видами палива
15 Червня, 14:14

СБУ заарештувала корпоративні права та банківські рахунки білоруської паливної компанії, яка причетна до фінансування агресії росії.

Про це повідомили в СБУ в Telegram.

СБУ ініціювала арешт активів білоруської паливної компанії, що причетна до фінансування агресії рф. Серед арештованих активів – корпоративні права та банківські рахунки загальною вартістю майже 20 млн грн. За даними Служби безпеки, ця мережа спеціалізується на оптовій торгівлі різними видами палива, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що за останній рік до України вона експортувала товарів на майже 20 млрд грн. Зокрема, мережа сплачувала податки до двох країн, оскільки закуповувала сировину у рф, а серед засновників були білоруські державні підприємства.

Зважаючи на це, мережа має безпосереднє відношення до фінансування агресії рф проти України. Всі арештовані активи передані в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), - пояснили в СБУ.

Таким чином викриття та документування злочинної діяльності проводилося у межах кримінального провадження за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 110-2 (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України);
  •  ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в умовах воєнного або стану).

Нагадаємо, у квітні в Україні суд заарештував 51 білоруських вагонів-цистерн, які забезпечували логістику російських військ.

Читайте також