Школи Тернопільської області обладнають тривожними кнопками

Поліція обіцяє реагувати на виклик максимум п'ять хвилин
23 Вересня, 15:44

Освітні заклади Тернопільської області отримають тривожні кнопки для миттєвого виклику правоохоронців.

Як повідомили у поліції, правоохоронці реагуватимуть на виклик миттєво та обіцяють прибути на місце виклику за максимум п'ять хвилин.

Тривожну кнопку встановлюють в школах для того, щоб у разі небезпеки можна було викликати наряд поліції, який в найкоротші терміни прибуде на місце виклику для встановлення причини спрацювання кнопки чи надання допомоги у разі потреби, - йдеться у повідомленні.

Натиснувши на кнопку, сигнал одразу надходить на пульт централізованого спостереження й передається наряду поліції охорони, який за лічені хвилини прибуває на місце виклику та затримує правопорушника.

Це може бути стандартна кнопка, вмонтована у підлогу, дно столу чи стіну, в залежності від специфіки роботи закладу. Також це може бути й звичайний на вигляд брелок, який і є цією кнопкою швидкого реагування.

Раніше міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявляв, що в школах по всій країні будуть обладнувати тривожні кнопки. За його словами, це дозволить оперативно реагувати на різні інциденти та убезпечити навчання.