Скандал на Прикарпатті: Тищенко вимагав від кандидата стати перед ним на коліна

Народний депутат вчинив скандал на ОВК №87
1 Квітня, 13:09 324

Громадський рух "Чесно" звинуватив народного депутата з фракції "Слуга народу" Миколу Тищенка в зриві довиборів у Верховну Раду на Прикарпатті.

На сторінці організації у Фейсбуці зазначається, що в Івано-Франківській області тривав підрахунок голосів на ОВК №87 і нардеп намагався зірвати процес.

За словами представників "Чесно", в ніч на 1 квітня на виборчій дільниці Тищенко вимагав і вилучав у журналістів посвідчення, перевіряв їх достовірність, а також обшукував людей задля пошуку зброї.

Також активісти кажуть, що нардеп звинувачував кандидата від партії "За майбутнє" Олександра Шевченка в сепаратизмі, вимагав вибачень і стати перед ним на коліна.

Читайте також

До речі, Шевченка вирішили вилучити з ділянки, хоча він не реагував на провокації Тищенка, які, імовірно, були розраховані на те, щоб вивести кандидата з себе, і його таки вилучили... На відміну від Тищенка, Шевченко - суб'єкт виборчого процесу і має право перебувати на ОВК і контролювати процес підрахунку голосів, – зазначають у "Чесно".

Допис руху "Чесно" у Фейсбуці


Контекст. 28 березня 2021 року на двох одномандатних виборчих округах відбулися довибори до Верховної Ради України. Голосування проходило на окрузі №87 в Івано-Франківській області та окрузі №50 в Донецькій області.

Кандидат у народні депутати Василь Вірастюк вже заявив про свою перемогу на проміжних виборах до Верховної Ради в Івано-Франківській області.

30 березня народні депутати "Слуги народу" поїхали на Івано-Франківщину, щоб з'ясувати ситуацію з підрахунком голосів у 87 окрузі, бо робота окружкому була призупинена нібито через зникнення одного голови комісії та зволікання нового.

Наступного дня у "Слузі народу" повідомили, що на 14-ти виборчих дільницях округу №87 проведуть перерахунок голосів. За результатом обробки 70,94% протоколів, лідери такі: кандидат "Слуги народу" Василь Вірастюк (31,09%), Олександр Шевченко із "За майбутнє" (28,99%), представник "Свободи" Руслан Кошулинський (28,87%).