"Слуга народу" збереться на засідання 24 січня та запросить командувача Сил тероборони

Метою цього заходу є залучення депутатів до координаційних процесів
21 Січня, 16:29

У понеділок, 24 січня, фракція "Слуга народу" планує провести засідання, на якому оговорять питання розгортання територіальної оборони в Україні. Приєднатись до розмови також має командувач Сил територіальної оборони Юрій Галушкін.

Про це розповіла заступник фракції Євгенія Кравчук, пише Цензор.НЕТ.

У понеділок буде засідання фракції. Крім обговорення законопроєктів, ми, напевно, більшу частину часу присвятимо розгортанню територіальної оборони у всій Україні. Ми очікуємо керівника Сил територіальної оборони на фракції, - сказала вона.

За словами Кравчук, фракція хоче, щоб депутати, особливо депутати-мажоритарники, брали активнішу участь у таких координаційних процесах, зокрема комунікували з громадами: відповідали на запитання, як розгортається тероборона, як можна приєднатися.

Також на засіданні фракції будуть обговорювати питання щодо кількох важливих законопроєктів, зокрема – про пенсійну реформу та економічний паспорт українця.

"Слуги" очікують, що за законопроєкти про пенсійну реформу буде проголосовано в першому читанні найближчими тижнями, можливо навіть на першому пленарному тижні 2022 року.

Крім того, комітет з питань податкової політики вже схвалив до першого читання законопроєкт про економічний паспорт, і фракція планує його невідкладно розглянути.

Нагадаю, що згідно з редакцією поданих законопроєктів, і другий рівень пенсійної реформи, і той фонд, який необхідний для економічного паспорта, мають бути запущені з 1 січня 2023 року. Тому відповідні закони нам слід ухвалити дуже швидко, - пояснила Кравчук.

Нагадаємо, перед новорічними канікулами народні депутати скоротили кількість пленарних тижнів у січні. Так, після нового року парламентарі у Верховній Раді працюватимуть з 25 по 28 січня, тобто 4 дні.

Читайте також