Спецслужби РФ розсилають погрози бійцям ЗСУ, щоб ті зрадили та перейшли на бік ворога

SMS-погрози розсилають через відомі мобільні месенджери
8 Червня, 23:07

Генштаб ЗСУ застерігає, що ворог розсилає погрози, та закликає не піддаватись на провокації.

Про це повідомляє Держспецзв'язку.

Спецслужби рф намагаються залякувати українських військовослужбовців, розсилаючи на особисті телефонні номери письмові повідомлення з погрозами. У них лунають заклики зрадити присязі, скласти зброю, здаватися в полон або перейти на бік ворога.

Окупанти підсилюються погрози зазначенням персональних даних (прізвища та імені особи, коду платника податків, місця реєстрації та інколи даними щодо чисельності та складу сім'ї). SMS-погрози розсилають через мобільні месенджери "Телеграм", "Вайбер", "Сігнал" або "Ватсап".

У тексті погроз йдеться про нібито точне встановлення місцеперебування особи, якій надійшло вказане повідомлення. Зазначається, що у випадку продовження служби по місцях проживання власника телефону та його сім'ї буде завдано точних ракетних ударів.

Надіслані такого типу погрози спрямовані в першу чергу на те, щоб дестабілізувати морально психологічний клімат у підрозділах Сил оборони України, посіяти сумніви та знизити бойовий дух.

Зазвичай зазначені персональні дані осіб є застарілими: особа давно змінила місце реєстрації, переїхала в іншу місцевість, змінила підрозділ, у якому проходила військову службу, припинила проходження військової служби взагалі тощо.

Подібні дії ворога є одним із видів психологічної атаки, яка не підкріплюється жодними конкретними діями. Довіряйте тільки перевіреним джерелам, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що всупереч погрозам покарань та розстрілів російські військові масово тікають з армії РФ.

Читайте також