Спецслужби РФ розсилають погрози бійцям ЗСУ, щоб ті зрадили та перейшли на бік ворога

SMS-погрози розсилають через відомі мобільні месенджери
Спецслужби РФ розсилають погрози бійцям ЗСУ, щоб ті зрадили та перейшли на бік ворога
Телефон / Фото: Pexels
8 Червня 2022, 23:07
читать на русском

Генштаб ЗСУ застерігає, що ворог розсилає погрози, та закликає не піддаватись на провокації.

Про це повідомляє Держспецзв'язку.

Спецслужби рф намагаються залякувати українських військовослужбовців, розсилаючи на особисті телефонні номери письмові повідомлення з погрозами. У них лунають заклики зрадити присязі, скласти зброю, здаватися в полон або перейти на бік ворога.

Окупанти підсилюються погрози зазначенням персональних даних (прізвища та імені особи, коду платника податків, місця реєстрації та інколи даними щодо чисельності та складу сім'ї). SMS-погрози розсилають через мобільні месенджери "Телеграм", "Вайбер", "Сігнал" або "Ватсап".

У тексті погроз йдеться про нібито точне встановлення місцеперебування особи, якій надійшло вказане повідомлення. Зазначається, що у випадку продовження служби по місцях проживання власника телефону та його сім'ї буде завдано точних ракетних ударів.

Надіслані такого типу погрози спрямовані в першу чергу на те, щоб дестабілізувати морально психологічний клімат у підрозділах Сил оборони України, посіяти сумніви та знизити бойовий дух.

Зазвичай зазначені персональні дані осіб є застарілими: особа давно змінила місце реєстрації, переїхала в іншу місцевість, змінила підрозділ, у якому проходила військову службу, припинила проходження військової служби взагалі тощо.

Подібні дії ворога є одним із видів психологічної атаки, яка не підкріплюється жодними конкретними діями. Довіряйте тільки перевіреним джерелам, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що всупереч погрозам покарань та розстрілів російські військові масово тікають з армії РФ.

Читайте також