Арестович спрогнозував, як розвиватиметься війна РФ проти України

Росіяни вже починають голосно кричати, що народ Донбасу вони захистили
Головне
Арестович спрогнозував, як розвиватиметься війна РФ проти України
Олексій Арестович / Фото: president.gov.ua
25 Квітня 2022, 07:28
читать на русском

Максимум через три тижні почне згасати активна фаза війни росії проти України. Подальший розвиток подій залежить від мирних переговорів.

Про це повідомив радник голови Офісу президента Олексій Арестович в інтерв'ю виданню "Медуза".

Через два, максимум три тижні активна фаза бойових дій загасає. Вони до 9 травня оголошують якісь проміжні перемоги, кажуть, що завдання виконане, і пропонують вступити в переговори. Причому голосно починають кричати, що народ Донбасу вони захистили, проти України ніколи нічого не мали, забувши свої слова, що вони нас збиралися денацифікувати за 72 години, - зазначив він.

За словами Арестовича, далі все залежить від того, чи піде Україна на мирні переговори чи ні, оскільки народ вимагає вигнати окупантів.

Але наша позиція дуже жорстка, я не знаю, чи піде на неї росія. А якщо не піде, це буде позиційна війна - з ударами артилерії, з рейдами спецназу, маленька і тактична... Росія спробує накопичити ще резерви, щоб періодично робити якийсь напівнаступ. І десь до кінця серпня вони можуть спробувати ще кудись там наступати. Це буде як операція на сході, - наголосив радник глави ОП.

Якщо цей цикл провалиться, що можлива ще одна спроба десь у жовтні, вважає Арестович: "А далі все залежить від того, як будуть діяти санкції, чи будуть вводити нові і як буде йти в Україну західна допомога. Так може і до Нового року йти. Треба розуміти, що це вже не буде активною війною...Але всі майбутні операції все одно будуть менші, ніж ця. Вже сил не вистачає на такі речі".

Нагадаємо, що секретар РНБО Олексій Данілов впевнений, що росія може знову напасти на Україну через 10-30 років, якщо не позбавимося тотальної русифікації у всіх сферах нашого життя.

Читайте також

1