НАТО втрутиться: Арестович висказався про можливу ядерну атаку РФ

Використання ядерної зброї передбачає подальший прохід підрозділів окупантів
НАТО втрутиться: Арестович висказався про можливу ядерну атаку РФ
Олексій Арестович / Фото: president.gov.ua
17 Квітня 2022, 06:03
читать на русском

Радник глави Офісу президента Олексій Арестович вважає, якщо Росія застосує ядерну зброю, то НАТО одразу втрутиться до війни, а також закличе Китай приєднатися.

Про це Арестович сказав в етері 24 каналу.

За його словами, використання ядерної зброї передбачає подальший прохід підрозділів окупантів. Загарбники почнуть гинути від променевої хвороби в зоні ураження.

Я уявляю росіян, яких після Чорнобилю заженуть в зону радіоактивного ураження. Навіть якщо вони прийдуть, то куди вони просунуться за дві доби? Вони просто помруть, а решта росіян - не підуть, - заявив Арестович.

Водночас до війни одразу втрутиться НАТО, вважає радник глави ОП. Альянс зі свого боку звернеться до Китаю з питанням: "Ви хочете, щоб через цього маніяка припинилося життя всієї цивілізації?". Сьогодні Китай має значний вплив на Росію, оскільки своєю війною Кремль підірвав стратегію торгівлі Пекіну.

Крім цього, як вважає Арестович, Росія може розіграти сценарій з програшем НАТО, аби не програвати Україні.

Тобто заяви про те, що росіяни битимуть по вантажах Альянсу – це може бути стратегія підняття стану до такого, щоб в організації сказати Росії, що ті ж не хочуть ядерної війни, тому мають підписати мирний договір припинити війни, – наголосив Арестович.

Нагадаємо, росія може почати погрожувати західним країнам ядерною зброєю, якщо Україна й надалі буде давати опір російським окупантам.

Читайте також

1