Голова ВР Стефанчук заявив, що Росія може завдати по Україні ядерного удару

Україна лишилася практично беззахисною перед ядерною зброєю
Важливо
Голова ВР Стефанчук заявив, що Росія може завдати по Україні ядерного удару
Ядерна зброя фото: KCNA)
23 Грудня 2021, 11:51
читать на русском

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що Російська Федерація натякає, якщо Україна продовжить свій демократичний розвиток, то може стати жертвою ядерного удару.

Про це Стефанчук сказав під час Конференції послів України.

За його словами, станом на 1991 рік Україна мала третій за розміром ядерний потенціал світу. Після того, як Україна відмовилася від ядерної зброї, вона лишилася практично беззахисною перед таким видом зброї. Своєю чергою Росія, яка виступала гарантом такого роззброєння, зараз погрожує нам.

Сьогодні Росія, яка, нагадаю, стала гарантом ядерного роззброєння, натякає, що якщо ми продовжимо свій демократичний розвиток, то вона може завдати нам навіть ядерного удару. Жодні даних нам... гарантії (передбачені Будапештським меморандумом – Ред.) не працюють…, – заявив Стефанчук.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав наміри Росії розмістити ядерну зброю в окупованому Криму "глобальною загрозою".

Начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов вважає, що Російська Федерація перетворює Крим у ядерний відстійник. Дії російської окупаційної адміністрації на Кримському півострові можуть призвести до екологічної катастрофи у всьому Чорноморському регіоні.

Читайте також