Голова ГУР: Росія перетворює Крим у ядерний відстійник

Країна-агресор розмістила в Криму уран
Важливо
Голова ГУР: Росія перетворює Крим у ядерний відстійник
Ядерна зброя фото: KCNA)
12 Жовтня 2021, 16:35
читать на русском

Росія перетворює Крим у ядерний відстійник. Дії російської окупаційної адміністрації на Кримському півострові можуть призвести до екологічної катастрофи у всьому Чорноморському регіоні.

Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов, передає пресслужба ГУР Міноборони.

Тактична ядерна зброя в Криму, а тепер ще й намір розмістити на окупованому українському півострові установки зі збагачення урану, виробництво матеріалів подвійного призначення і застосування технологій, пов’язаних з ядерною зброєю, - все це може перетворити Крим у ядерний відстійник, - зазначив він.

За його словами, з 1999 року РФ різко змінила ядерні положення Концепції національної безпеки й почала відстоювати "принцип деескалації" у своєму ядерному шантажі. Постійні погрози застосування такої зброї в конвенціональних цілях покликані створити атмосферу "ядерного психозу" як у самій Росії, так і в сусідів.

Буданов переконаний, що в основі такої позиції російських тактиків і стратегів є тверде переконання, що якщо Росія погрожуватиме використанням ядерної зброї, то ворог буде змушений піти на поступки.

У кращих традиціях холодної війни режим Путіна досягає психологічного ефекту так званого балансування низки країн "на межі війни". Ядерні маневри Росії в Арктиці, ядерні погрози країнам Східної Європи, а також програма ядерного розгортання в Криму, що створює проблеми всьому Чорноморському регіону, - це єдиний фронт нестабільності та непевності, – додав він.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав наміри Росії розмістити ядерну зброю в окупованому Криму "глобальною загрозою".

Читайте також

1