Росія розмістила в Криму об'єкти з виготовлення ядерної зброї - ОП

У Севастополі знайшли невеликий ядерний реактор на території вузу
Росія розмістила в Криму об'єкти з виготовлення ядерної зброї - ОП
Таміла Ташева Фото: www.facebook.com/tamila.tasheva
8 Липня 2021, 08:31
читать на русском

На території окупованого півострова Росія може розмістити ядерне озброєння.

Про це телеканалу "Дом" розповіла заступниця представника президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева.

Що стосується ядерної зброї, то даних у наших спецслужб досить багато. Одразу після того, як сталася тимчасова окупація Криму, з боку уряду було звернення до Міжнародної агенції з атомної енергії (МАГАТЕ). Наприклад, був невеликий ядерний реактор на території одного з технічних університетів Севастополя, які займалися науковими дослідженнями, — розповіла Ташева.

На її думку, важливо продовжувати на міжнародному рівні говорити про втрату Україною контролю над об'єктами в окупованому Криму, які Кремль може використовувати для створення подібного озброєння.

І дуже важливо комунікувати на рівні міжнародних організацій і давати сигнали ще раз. Що близько 3-5 об'єктів (в Криму. - Ред.) точно містять витратні матеріали для виготовлення надалі ядерної зброї. Так, це також може бути однією з тем "Кримської платформи", — сказала вона.

Нагадаємо, наприкінці минулого року міністр оборони України Андрій Таран заявив, що Російська Федерація проводить підготовку до розміщення ядерної зброї на території тимчасово окупованого Кримського півострову. За його словами, такі заходи Росії становлять серйозну небезпеку для всієї Європи та цивілізованого світу.

Читайте також

1