Резніков заявив про наміри Росії розгорнути ядерну зброю у Криму

Росія мілітаризувала півострів та Чорне та Азовське моря
Резніков заявив про наміри Росії розгорнути ядерну зброю у Криму
Російська військова техніка (фото: facebook.com/mod.mil.rus)
10 Серпня 2021, 13:43
читать на русском

Віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков заявив, що Україна занепокоєна намірами Росії розгорнути ядерну зброю в окупованому Криму.

Про це повідомляє Мінінтеграції.

Резніков під час зустрічі у рамках робочого візиту до США з керівником американського фонду "Джеймстаун" Гленом Говардом зазначив, що Росія вже де-факто окупувала Азовське море і тотально змінила баланс у Чорному, повністю його мілітаризувала.

Ми особливо занепокоєні діями РФ, які спрямовані на підготовку Криму до розгортання там ядерної зброї, - сказав він.

За його словами, Росія проводить військові операції на Близькому Сході та в Африці саме з опорою на окупований Крим, чим впливає на Балкани.

Зараз те саме відбувається з "Північним потоком-2". Три країни Балтії опиняться під страшенним тиском. Так само під прямою загрозою опинилась Польща. Для України та країн Балтії — це майже гарантована ескалація, а для решти Європи — тотальна залежність у майбутньому і гарантований шантаж, - заявив Резніков.

Нагадаємо, наприкінці минулого року міністр оборони України Андрій Таран заявив, що Російська Федерація проводить підготовку до розміщення ядерної зброї на території тимчасово окупованого Кримського півострову. За його словами, такі заходи Росії становлять серйозну небезпеку для всієї Європи та цивілізованого світу.

Читайте також

1