Росія може погрожувати Заходу ядерною зброєю через програш у війні проти України

Санкції кинуть росію у дипломатичну ізоляцію
Росія може погрожувати Заходу ядерною зброєю через програш у війні проти України
Ядерна зброя фото: KCNA)
18 Березня 2022, 15:47
читать на русском

Росія може почати погрожувати західним країнам ядерною зброєю, якщо Україна й надалі буде давати опір російським окупантам.

Про це повідомили в Bloomberg.

Оскільки ця війна та її наслідки поступово послаблюють звичайні сили Росії, вона, ймовірно, все більше покладатиметься на свої ядерні засоби стримування, щоб сигналізувати Заходу та проектувати силу на свою внутрішню та зовнішню аудиторію, - сказав директор розвідувального управління генерала оборони -лейтенант Скотт Беррієр.

Він зазначив, що тривала окупація українських територій загрожуватиме підривом особового складу російських збройних сил та скороченням їх модернізованого арсеналу озброєнь. Своєю чергою економічні санкції кинуть росію у затяжну економічну депресію та дипломатичну ізоляцію.

Попри сильніший, ніж очікувалося, опір України і відносно високі втрати на початкових етапах конфлікту, Москва, схоже, сповнена рішучості просуватися вперед, використовуючи більш смертоносні засоби, доки український уряд не буде готовий прийти до вигідних для москви умов, - додав Беррієр.

Нагадаємо, на початку переговорного процесу росія категорично відмовлялась будь-що обговорювати, а запитові позиції були ультимативні та недоречні для України. Зараз же ж агресор йде на певні компроміси та слухає аргументи.

Читайте також