Співробітник російського консульства у Франції украв велосипеди на понад 100 тисяч євро

У поліції підрахували, що росіянин украв понад 300 байків
23 Березня, 13:35 880

У французькому місті Страсбург співробітника російського консульства підозрюють в крадіжці понад 300 велосипедів та їх подальшому перепродажу на суму понад 100 тисяч євро,

Про це повідомляє видання France Bleu.

Поліція Страсбурга почала розслідування після того цьогоріч у лютому у колишнього першого заступника мера міста Алена Фонтанеля вкрали електричний велосипед просто біля будівлі представництва Ради Європи.

Через кілька днів Фонтанель знайшов свій байк на сайті оголошень Leboncoin, де велосипед продавався за пів ціни. Чиновник повідомив про це в поліцію, і правоохоронці призначили зустріч з продавцем.

Поліція зв'язалася з продавцем, який призначив зустріч біля бічного входу в консульство Росії. Підозрюваний вийшов із будівлі з фальшивою квитанцією, у нього також було посвідчення співробітника консульства. Правоохоронці з'ясували, що чоловік працює водієм дипломата.

На території консульства знайшли велосипед Фонтанеля, який незабаром визначили за серійним номером. Там же лежали ще три байки, але їх власників поки не встановили.

За інформацією ЗМІ, громадянина Росії віком приблизно 40 років вважають причетним до крадіжки і подальшого перепродажу понад 300 дорогих велосипедів, враховуючи електричні. Загальна сума "навару" крадія становить понад 100 тисяч євро.

Читайте також

Підозрюваного взяли під варту, але незабаром відпустили, оскільки він мав дипломатичний імунітет. Коли його захотіли викликати на допит, в посольстві відповіли, що він повернувся в Росію через проблеми зі здоров’ям.

Консульство Росії відповіло журналістам, що не коментуватиме цей випадок, щоб не розголошувати особисті дані підозрюваного.

Нагадаємо, торік у листопаді колишнього депутата Одеської міської ради, ексрегіонала Олега Маркова Хорошевський суд Москви арештував на два місяці за незаконне переміщення через кордон РФ культурних цінностей у великих розмірах. Маркова затримали у бізнес-центрі за підозрою у контрабанді скіфського золота.