У Москві заарештували ексрегіонала за збут скіфського золота

Олега Маркова затримали у бізнес-центрі за підозрою у контрабанді скіфського золота
Головне
У Москві заарештували ексрегіонала за збут скіфського золота
Олег Марков (Фото: Думская)
20 Листопада 2020, 14:15
читать на русском

Колишнього депутата Одеської міської ради, ексрегіонала Олега Маркова Хорошевський суд Москви арештував на два місяці за незаконне переміщення через кордон РФ культурних цінностей у великих розмірах

Про це інформує ТАСС, посилаючись на пресслужбу суду.

Як повідомила інформаційна агенція, Маркова затримали силовики на території одного з бізнес-центрів посеред Москви за підозрою у збуті золотих виробів періоду Залізного віку.

За версією слідства, Марков нібито намагався збути ювелірні прикраси, які належать до скіфського золота. Свою провину він не визнає й оскаржуватиме рішення суду, - розповів адвокат підозрюваного Сергій Булаєв.

Адвокат також повідомив, що експертизу вилучених у Маркова виробів ще не провели.

На нашу думку, слідство не довело, що золоті вироби незаконно через кордон РФ перевіз саме Марков. А збут ювелірних виробів, навіть тих, що представляють історичну цінність, не є злочином. Так що ми обов'язково будемо оскаржувати рішення відправити Маркова під варту, - підкреслив Булаєв.

Відомо також, що затриманий Олег Марков - брат засновника всеукраїнської політичної партії "Родіна" Ігоря Маркова. Останнього у грудні 2014 року МВС України оголосило у розшук як "особу, яка переховується від суду", але так досі й не знайшло.

Читайте також

Нагадаємо, 29 жовтня в Одеському морському порту "Південний" правоохоронці знайшли партію наркотиків вартістю понад 10 млн доларів, яка була захована у контейнері з бананами.

18 листопада в Одесі Служба безпеки України попередила контрабанду партії кокаїну з Південної Америки. Вартість вилучених наркотиків становить майже 4 мільйони доларів США за тіньовими розцінками.

1