Стало відомо, чи підвищать зарплати вихователям дитсадків 2021 року

У державному бюджеті закладені виплати для освітян
16 Грудня, 12:05 536

Голова Верховної Ради України, лідер партії "Слуга Народу" Дмитро Разумков повідомив, що наступного року не передбачається підвищення заробітних плат вихователям дитсадків, але зарплата вчителів зросте.

Про це він розповів в ефірі телеканалу "1+1".

Спікер парламенту повідомив, що наразі підвищення заробітних плат вихователям дитсадків не буде, оскільки уряд не може цього зробити.

Якби ми могли ухвалити рішення в бюджеті й виділити кошти. На жаль, ми виходимо з тих умов, що є сьогодні. Ми повернули лише частину коштів, які були забрані з освіти, - сказав Разумков.

Читайте також

Голова ВР додав, що передбачається підвищення зарплат вчителів від 1 січня 2021 року на 20%, а у грудня ще на 9%.

Якщо йдеться про освітян, то між першим і другим читанням відбулося зменшення на чотири мільярди. Частину ми змогли повернути - повернули 790 млн. Гроші на шкільні автобуси, підтримка дітей з окупованих територій — запровадження курсів, аби вступати до українських вишів, - сказав Разумков.

На думку Разумкова (досьє Дмитра Разумкова), уряд повинен підтримувати не лише армію та безпеку, але й медицину та освіту.

Нагадаємо, що міністр фінансів України Сергій Марченко розповів про причини відтермінування урядом мінімальної заробітної плати до 6500 гривень. За його словами, підвищення зарплати від 1 липня 2021 року могло б спричинити інфляцію.