У Мінфіні пояснили, чому мінімальну зарплату так і не підвищили

Міжнародні партнери застерегли Україну не робити цього у 2020 році
У Мінфіні пояснили, чому мінімальну зарплату так і не підвищили
Сергій Марченко (фото: mof.gov.ua)
11 Грудня 2020, 18:20
читать на русском

Міністр фінансів України Сергій Марченко розповів про причини відтермінування урядом мінімальної заробітної плати до 6500 гривень. За його словами, підвищення зарплати від 1 липня 2021 року могло б спричинити інфляцію.

Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

За словами міністра, уряд розгляне питання підвищення зарплати наступного року, а остаточне рішення зможе ухвалити в середині 2021 року.

Читайте також

Марченко зазначив, що зміни мінімальної зарплатні пов’язані із низкою суміжних чинників, що впливають на соціально-економічну ситуацію в країні.

Ми прорахували можливість підвищити цей показник до 6000 гривень з початку року і до 6500 - від 1 липня. Але в процесі перемовин із міжнародними партнерами пролунали застереження щодо потенційних інфляційних небезпек. Звідси - побажання підстрахуватися, перенісши нововведення на кінець року, - сказав міністр.

За його словами, мова йде не лише про вплив на державний бюджет, а й на місцеві.

Нагадаємо, що голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, нардеп від "Слуги народу" Данило Гетманцев заявив, що підвищення мінімальної заробітної плати в Україні потрібно відтермінувати на рік, тобто перенести на 1 грудня 2021 року.

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила, що понад чверть всього населення України перебуває за межею бідності.

1