Чверть населення України опинилася за межею бідності - Денісова

Проблема бідності стає все більш вагомою
Головне
Чверть населення України опинилася за межею бідності - Денісова
Бідність, пустий гаманець (фото з відкритих джерел)
8 Жовтня 2020, 16:52
читать на русском

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила, що понад чверть всього населення України перебуває за межею бідності.

Про це вона повідомила на Соціальному форумі Ради ООН з прав людини, який проводиться в Женеві, передає пресслужба омбудсмана.

За її словами, на одну людину на місяць прожитковий мінімум в Україні становить близько 75 доларів. Мінімальна зарплата в країні - 176 доларів.

Попри збільшення рівня оплати праці, в Україні спостерігається таке явище як бідність працюючих. За оцінками експертів, кожному третьому працюючому не вистачає заробітної плати на задоволення необхідних життєвих потреб, а кожен другий працездатний працює на умовах вторинної зайнятості, - зауважила омбудсман.

Читайте також

Денісова зазначила, що в Україні на 24% зросла заборгованість з виплати зарплат, зараз борг сягнув вже 200 млн доларів.

Через збройний конфлікт на сході України понад 1,5 мільйона українських громадян з метою збереження життя змушені були покинути рідні домівки. Особливої уваги потребує питання забезпечення їх житлом, - уточнила омбудсман.

Крім того, Денісова наголосила, що проблема бідності посилилась під час пандемії коронавірусу. Рівень зубожіння та безробіття зростає, фіксують відсутність належного соціального забезпечення осіб з інвалідністю та малозабезпечених громадян, обмеження доступу до дистанційного онлайн-навчання більшості дітей з малозабезпечених сімей.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо мораторію на стягнення майна громадян України, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті" № 895-ІХ, який продовжує до 21 квітня 2021 року дію мораторію на стягнення зазначеного майна громадян України.

1