Сухо та спекотно: погода в Україні до кінця літа

На початку вересня буде прохолодно
29 Серпня, 18:49

До кінця літа в Україні триматиметься суха та спекотна погода. Стовпчики термометрів показуватимуть до 33 градусів тепла.

Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко в Facebook.

Літо завершується, вересень - на горизонті, спека поступово буде вщухати, високі градуси втомлено зніматимуть гарячу корону з голови - дихати стане легше і вільніше. 30-го серпня в західних та північних областях України очікується +23+28 градусів, на решті території +27+32, на сході до +33 градусів, - сказала Наталка Діденко.
Вона зазначила, що свіже повітря витіснятиме спекотне до +17+22 градусів 31 серпня та 1-2 вересня. На сході та півдні буде до 20-27 градусів тепла.

Своєю чергою завтра, 30 серпня, дощі ймовірні у Карпатах та ввечері вздовж смуги Харківщина - Полтавщина - Черкащина - Кропивницький з районами - Одещина. На решті територій буде сухо.

У Києві завтра буде сухо та гаряче. Повітря прогріється до 26-27 градусів. У середу, 31 серпня, стовпчики термометрів опустять до 24 градусів. А на початку вересня буде 17-22 градуси.

Якісь серйозні дощі поки що - навряд. Тому тепло - чи надмірне, чи комфортне - ще порадує, - додала вона.

Нагадаємо, над територією України впродовж осені переважатиме область високого тиску, особливо у західних, північних, центральних та південних областях.