Кліматологи дали прогноз погоди на осінь-2022 в Україні

Погода буде теплою та посушливою на більшій частині території країни
Кліматологи дали прогноз погоди на осінь-2022 в Україні
Погода, сонце, осінь Фото: Парламент.UA
15 Вересня 2022, 05:01
читать на русском

Над територією України впродовж осені переважатиме область високого тиску, особливо у західних, північних, центральних та південних областях.

Про це повідомляє Український гідрометеорологічний центр у Facebook.

Вересень — перший місяць метеорологічної осені, протягом якого відбувається поступовий перехід від літніх до осінніх процесів.

Очікується, що в цьому році протягом вересня, особливо у його першій половині, на значній території країни ще зберігатиметься літня погода.

Середня за місяць температура може бути на 1 градус Целься вищою, ніж протягом останніх 30 років. У південних і східних областях можливий дефіцит опадів, а на заході країни очікується нарешті довгоочікувана волога.

На значній території країни зберігатиметься літня погода у всю першу половину осені.

Поступово тривалість дня зменшуватиметься, температура повітря, особливо нічна, знижуватиметься, зростатиме кількість затоків арктичного повітря і, відповідно, туманів, похмурих днів, заморозків, мряки. Можливе утворення ожеледі і навіть снігопадів, насамперед в Карпатському регіоні, - йдеться у повідомленні.

При цьому погода впродовж другої половини осені може бути нестійкою з чергуванням теплих і холодних повітряних мас.

В кінці листопада на початку грудня, над територією України можливі затоки холодного арктичного повітря і цей період на значній території може бути найхолоднішим у році.

Нагадаємо, що український гідрометеорологічний центр оголосив жовтий рівень погодної небезпечності на 26 серпня.

Читайте також

1