Штормове попередження оголошено в Україні на 26 серпня

Очікується значне посилення вітру
Штормове попередження оголошено в  Україні на 26 серпня
Погода, природа, гори Фото: Даня Солоденков для Парламент.UA
26 Серпня 2022, 08:32
читать на русском

Український гідрометеорологічний центр оголосив жовтий рівень погодної небезпечності на 26 серпня.

Як повідомили в УГМЦ,  26 серпня у Луганській, Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях очікуються пориви вітру 15-20 м/с.

Також з 26 по 28 серпня у північних, центральних, Донецькій, Харківській, Волинській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій областях, 28 серпня ще у Львівській області переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

26 серпня, кажуть синоптики, буде без опадів, лише вдень у Приазов'ї місцями короткочасний дощ, гроза. Вітер переважно східний, 5-10 м/с. Температура повітря 28-33 градуси.

У Київській області в п'ятницю прогнозується невелика хмарність, без опадів. Вітер східний, 5-10 м/с. Температура пповітря 28-33 градуси. У Києві до 32.

Синоптиця Наталка Діденко повідомляє, що спека триватиме, протягом дня очікується 29-34 градуси. Дощі з грозами пройдуть місцями у південній частині України.

У другій половині дня та ввечері можливі сильні зливи із градом на Херсонщині та у південних районах Миколаївщини. На решті території України переважатиме суха повітряна маса.

У Києві в п'ятницю - сонячно, сухо, спекотно, впродовж дня максимальна температура повітря становитиме 31-33 градуси.

28  серпня, у неділю, у Києві линуть грозові дощі... А з 31 серпня, 1-2 вересня спека відчутно спаде в більшості областей України, відповідно, через різку зміну повітряних мас можуть виникати проблеми з артеріальним тиском, мігрені, судинні недуги озвуться, - каже Діденко.

Синоптик Ігор Кібальчич прогнозує, що у п'ятницю, 26 серпня, утримається суха і спекотна погода по всій території країни. Вітер східний, 5-10 м/с. Температура повітря вдень 29-34.

Субота 27 та неділя 28 серпня - в Україні погодні умови збережуться без істотних змін. Опадів не передбачається, а температура повітря залишиться високою: вночі 17-22 градуси, вдень 29-34.

Нагадаємо, в Україні до кінця тижня очікується спекотна та суха погода. 

1